Ads 468x60px

"Bertindak Sebelum Terlambat"

5 Oct 2011

"Emas PERCUMA Di Dalam Barangan Elektronik Terpakai/Rosak"

Seluruh dunia sudah tahu nilai "EMAS" dan cara untuk mendapat banyak untung dengan pelaburan emas. Malangnya ramai "tidak cukup wang" untuk membeli emas untuk pelaburan.

Kini ada alternatif bagaimana kita boleh mendapat emas dari barangan terpakai yang kita tidak sedari. Baru saja tadi saya buka email dan terbaca tentang buat duit dari emas percuma yang ada dalam barangan elektronik terpakai. Memang bagus idea ni. Saya pun memang ada banyak betul barangan elektronik terpakai seperti dalam remote control kereta mainan, remote TV yang bersepah-sepah, kipas angin yang rosak dan sebagainya.


Kita juga biasa lihat iklan di internet mahupun iklan di dinding bangunan, seperti membeli decoder astro terpakai, jual komputer rosak anda, atau membeli handphone terpakai" dan sebagainya.

Bayangkan, anda mendapat satu cara baru untuk buat duit melalui emas dalam barangan terpakai ini. Di mana harga emas sedang naik dan emas lebih berharga dari duit kertas. Anda akan didedahkan dengan cara untuk tidak proses emas-emas ini, kerana ada tukang emas yang sanggup membeli terus barangan terpakai ini dari anda.

Dianggarkan Lebih 20 Juta Barangan Elektronik Ini Berada Diluar Sana (Malaysia) Tanpa Orang Ramai Tahu Nilainya.

Kenapa mereka sanggup membeli barangan yang tidak boleh digunakan lagi? Semua ini akan dibongkarkan untuk anda.

Akan didedahkan juga buat pertama kalinya:

1. Cara Untuk Dapatkan Emas Percuma Yang Tersembunyi / Tidak Disedari
(Selain Dari Emas Dalam Barangan Elektronik).

2. Cara Untuk Mulakan Terus Perniagaan Ini Dan Mendapat RM 700 ke RM 4000 Untuk Permulaan.

Jika anda berminat untuk mengetahuinya, sila klik di sini.

26 Sep 2011

Gold Could Fall to $1,100: Faber

The price of gold, which has fallen in recent weeks as part of a broader market sell-off, has even further to fall, Marc Faber, author of the Gloom Boom, and Doom Report, told CNBC Monday.

"We overshot on the upside when we went over $1,900," said the fund manager, who has 25 percent of his portfolio in gold. "We're now close to bottoming at $1,500, and if that doesn't hold it could bottom to between $1,100-$1,200."

Faber, who said that the recent sell-off had come about following nervousness about industrial metals, added that a 40 percent correction wouldn't surprise him. US gold suffered its biggest daily drop in more than five years on Friday. Recent falls in the gold price came after a sustained rally which saw some predict that prices would hit $2,000 or even higher.

While he is bearish in the long-term, he forecast a rebound in markets in the short term.
"Both equity markets and gold markets have become very oversold, and I think a rebound is occurring," he said.  "Following this rebound, which I expect to get underway this week, there will be a longer slowdown."

John Woods, Chief Investment Officer at Citi Private Bank, told CNBC Monday that he believes gold will fall to around $1,400 before continuing its long-term rise. "It was massively over-bought in the last couple of weeks and now it will get over-sold," he said. "I don't think the long-term trend is broken."  The markets started off Monday in jittery mode after the failure of the weekend's International Monetary Fund (IMF) meeting to announce any new action on the euro zone debt crisis.

Faber predicted a short-term rebound when he spoke to CNBC at the start of August . Since then, the S&P 500 has fallen by 50 points. While the spotlight has been on Greece and the euro zone in recent weeks,

Faber believes that the sell-off is actually being prompted by a slowdown in China.  "Asian markets are weak, Asian currencies are weak and economically sensitive stocks are weak because there's a more meaningful slowdown in China," he said.  "You have a capital goods level where capital spending increases dramatically and companies keep spending to a high level, but because of the acceleration, it can lead to recession simply by the economy growing at a steady rate, and I think we are at this point in China."

Some observers have warned that the true scale of China's debt is much larger than official statistics suggest, as much is held at the local government level after a huge stimulus following the post-Lehman slowdown.  However, Faber said that long-term investors who "believe in the Asian economic growth story" should not be spooked.  "In China at least deficits and government intervention is leading to infrastructure spending. There are overcapacities but ultimately these will be used," he said.

Faber also maintained that "it would be a huge disaster if banks weren't able to speculate," after the resignation of UBS chief executive Oswald Gruebel Saturday following the much-publicized failure of internal controls to halt a $2.3 billion loss, apparently from one rogue trader.

Source: © 2011 CNBC.com

Mengalami kesukaran dan keraguan dalam pelaburan emas?

Salam hormat....

Adakah anda pening dan menghadapi kesukaran memilih teknik yang sesuai untuk diri sendiri dalam pelaburan emas yang sedang atau akan dijalankan?


Kami pasti anda sedang menghadapi masalah berikut;

Pertama:
Ragu-ragu nak buat keputusan jualbeli emas? Dalam fikiran selalu terfikir sesuai ke beli emas ni sekarang?

Kedua:
Anda terbeli emas pada harga yang tinggi rupa-rupanya. Jadi sekarang tengah memikirkan nak dijual belum untung lagi, nak tunggu, entah bila pula nak naik balik harga, nak tunggu sampai 1-2 tahun, fuh, lama tu....buatnya berlaku  kecemasan, nak korek di mana pulak cash ni?

Ketiga :
Kebanyakan orang suka ke pajak gadai kerana terdesak nak pakai duit. Tapi tak ramai orang yang tahu ADA CARANYA kita boleh pajakkan emas, dan buat untung dari pajak gadai tanpa perlu bayar sesen pun upah simpan, walaupun anda pajakkan berkilo-kilo emas.

Keempat
Jika anda seorang student, dan selalu kehabisan wang PTPTN di hujung semester, ada baiknya dipraktiskan teknik ini, bagaimana seorang student boleh menyimpan emas dengan banyak dengan wang yang minima? Pakai duit PTPTN jer pun boleh...

Kelima
Jika anda memiliki banyak barang kemas. Takkan nak dipakai semuanya kan? Apa kata, sambil memiliki barang kemas,anda jana sedikit extra cash sambil-sambil melawa dengan barang kemas tersebut.

Keenam
Atau saja ingin mencari ilmu  baru dalam pelaburan emas selain dari yang dipaparkan dalam blog blog pelaburan emas yang ada di internet...

Ketujuh
Umur nak pencen/bersara dah semakin hampir, tapi wang bersara tak cukup-cukup lagi. Harapkan KWSP pun taklah banyak sangat. Camner nih? Anda ragu-ragu, bagaimana pelaburan emas boleh dijadikan sebagai BACKUP PLAN tabung persaraan anda.

Kami ada berita baik untuk anda mengenai teknik pelaburan emas yang mampu mengatasi masalah-masalah di atas.

Kalau nak hendak tahu lebih lanjut, klik di sini. Ebook Teknik Manipulasi Pelaburan Emas Di Malaysia akan memberi panduan terbaik untuk anda dalam memaksimumkan keuntungan pelaburan emas...InsyaAllah...

dan lihat sendiri betul atau tidak apa yang dikatakan oleh kami......

Salam sukses


Ikhlas dari kami...


23 Sep 2011

Silver satu alternatif selain emas

Kenapa anda kena simpan Silver?

Untuk mereka yang belum ada buat simpanan silver , mesti tanya, "Kenapa perlu aku beli?"

Bila saya mula cerita tentang kepentingan menyimpan dalam silver  ada sorang kawan kata:

"Tak cukup ke simpan duit dalam ASB atau unit trust atau Tabung Haji? Simpanan jugak kan? Confirm ada dividen tiap-tiap tahun. Tak payah nak risau harga jatuh ke atau rumah kena rompak."

Ini adalah jawapan yang biasa saya terima. Saya pulak tak boleh nafikan yang duit ASB masih dikira simpanan, silver  tak memberi dividen dan turun naik harga silver memang menakutkan (bagi yang tidak faham).

Sebab no. 1 anda kena menyimpan dalam silver  ialah kerana kadar hutang lapuk bertrillion dolars yang ditanggung oleh negara-negara barat yang kononnya dilabel negara maju. Dan 'champion' penghutang paling banyak adalah tidak lain dan tidak bukan: Amerika Syarikat.

Jom cek sini berapa hutang Amerika sekarang: google: US Debt Clock Terkejut tak bila tengok hutang negara 'KAYA' USD14 trillion? "Lah, apa pulak kena mengena hutang diaorang dengan rakyat Malaysia? Apa kena mengena dengan kena simpan silver ?"

Kalau kita ada kawan yang suka berhutang, bila dia tak ada tunai dia akan mohon kad kredit. Jenis belanja sakan lepas tu bayar minimum tiap2 bulan. Lepas satu kredit kad dah max dia mintak kat bank lain. Belanja sakan lagi. Bayar minimum sahaja lagi.

Sampai satu hari, takde bank yang akan approve kad kredit. Pinjam pulak kat kawan-kawan. Masih tak sedar diri. Belanja sakan dan buat-buat lupa bayar bila kawan tanya. Lama-lama isytihar bankrap.

Beza Amerika dengan kawan kita yang boros di atas, Amerika BOLEH CETAK DUIT untuk konon-konon tunjuk kaya. Amerika dah cetak 9 trillion dollars untuk berbelanja.

Sekarang lagi senang, mana pakai mesin cetak lagi, tinggal masukkan masukkan command: 'masukkan 1 trillion dalam bank' lepas tu tekan 'Enter'

Lambakan duit inilah INFLASI SEBENAR. Bukannya kenaikkan harga. Kenaikkan harga barang hanyalah simptom untuk inflasi. Contohnya zaman Jepun dulu, duit daun pisang berlambak-lambak tapi takde nilai. Harga barang tinggi sebab duit dah semakin banyak.

Bila kepercayaan terdapat sistem matawang terhakis, manusia akan berpusu-pusu cari silver  untuk melindungi harta. Kejadian ni dah jadi berulang-ulang kali dalam sejarah. Contoh: Dinasti Yuan, Weimar Germany, Zimbabwe.

Cuba anda google 'hyperinflation'. Bila semua orang berpusu-pusu menukar wang kertas yang cepat sangat susut nilai kepada silver , harga sudah tentu akan melambung. Selagi kerajaan dunia tak berenti mencetak lagi banyak duit, selagi tu la silver  akan naik harga.

Bukan silver  je yang naik harga, SEMUA barang akan terus naik harga. "Kalau kita beli insurans sebagai pelindung kereta, 

Kita KENA juga beli silver  sebagai pelindung harta." Saya nampak kesedaran masih kurang menyimpan dalam bentuk silver. Untuk yang ada kesedaran pun, mereka tercari-cari cara memulakan pelaburan silver. Ebook 'Pelaburan Fizikal di Malaysia + Kajian Kes Tukar Ganda Silver' akan mendedahkan kaedah terbaik untuk memulakan pelaburan perak.